E momentul să spunem clar și răspicat adevărul gol goluț. Nici un detergent de pe piața românească sau internațională
Acum ce facem cu rufele grav pătate, în afară de a le arunca la coșul de gunoi sau de a le folosi pentru a șterge praful?
1. Dacă tot am vorbit despre fețele de masă începem cu petele de mâncare sau de ulei. Când avem de a face cu o astfel de pată,
2. Petele de iarbă, spaima tuturor mămicilor dar și a celor cărora le place, ca mie, să se așeze din când în când pe iarbă în parc
3. Petele de cafea. Se spune că dacă verși cafeaua primești bani. La câtă cafea am vărsat pe mine ar trebui să îmi deschid deja
4. Petele de vin roșu. Știți expresia cui pe cui se scoate? Ei bine aceste pete se scot folosind alcool. Dar nu slab cum este cel din vin ci alcoolul de 70 de grade. Bine după s-ar putea să te cerți cu partenerul sau cu părinții care păstrează acel alcool să-l pună peste vișine sau mure, sau... ați înțeles ideea. Scuza ar fi că nu îți trebuie decât câteva picături pe care le pui pe pată după ce ai umezit-o cu puțină apă.
5. Petele de vopsea de par. Dacă este o pată mică, lași naiba vopsitul, dai bluza sau tricoul jos și o freci puternic cu săpun și apă călduță. Sau dacă nu vrei să te oprești din vopsit, faci ca mine, ai un tricou sau bluză specială pentru trebuța asta, pe care o bagi la spălat cu celelalte rufe. Petele nu ies complet dar nici nu pătează restul hainelor din mașină. Apropo de vopsit, petele de pe piele ies ori cu zeamă de lămâie ori cu scrum de țigară.
6. Am lăsat la urmă o pată despre care nu prea se vorbește (încă) decât în șoaptă doar între femei. Nu cred că există femeie pe lumea asta care, minim o dată în viață să nu fi pătat hainele, lenjeria intimă sau lenjeria de pat când a avut menstruație. Cu mama tampoanelor și oricât ai fi de atentă și grijulie, tot o pățești măcar o dată.
Soluția de îndepărtare definitivă e ca imediat ce rufa s-a pătat să o speli cu apă rece și săpun. Dar dacă pata s-a uscat atunci intervine greul și o să vă rog, dacă aveți vreo metodă minune să mi-o spuneți. Eu mai spăl pata uscată de sânge cu detergent de vase sau las să acționeze o pastă făcută din sare cu un pic de apă cam o jumătate de oră, apoi clătesc și pun rufa în mașina de spălat pe un program lejer cu temperaturi până în 40 de grade, dar că să fiu total sinceră, nu întotdeauna sunt norocoasă să funcționeze pe deplin.
Bun, cam atât am avut de spus despre metodele probate de mine, dacă cunoașteți alte soluții sau alte pete cărora le-ați dat de cap, folosiți cu încredere secțiunea de comentarii așa ne ajutăm reciproc în "lupta" asta cu scârboasele de pete.
A! Dacă vreți să cumpărați un detergent de rufe cinstit de bun, produs în România, mergeți pe site și după trei click-uri vă ajunge detergentul acasă. Nu instant că nu trăim în filmele SF, timpul maxim de livrare e de două, trei zile.